Wat gebeurde er ook alweer 5 jaar geleden?

5 jaar geleden was het 27 maart 2011. Op die dag kwam een grote droom van de Nederlandse beliebers uit: Justin Bieber’s eerste concert in Nederland, de My World Tour!

Rond 10 uur ‘s ochtends hadden de eerste beliebers zich al verzameld op het plein voor Ahoy Rotterdam. Er werden paarse hartjes uitgedeeld die omhoog werden gehouden tijdens U Smile. Ook werd er van alles georganiseerd. Door ZAPP werd het programma Karaoke Kids gepresenteerd waar beliebers Justin’s nummers mochten zingen. Daarnaast organiseerde de HITKRANT een flashmob op het nummer Baby.

 

Ook was er een persconferentie waar een aantal gelukkige fans vragen mochten stellen aan Justin. Dit werd gepresenteerd door Peter van der Vorst (Van der Vorst ziet sterren).

 

Inmiddels hadden duizenden fans zich verzameld voor de ingangen van de concertzaal. Bijna iedereen droeg een Bieber outfit, vele hadden een spandoek vast en iedereen zong tot nummers van Justin tot ze naar binnen mochten. Toen de deuren open gingen begon het gegil en iedereen stormde naar binnen.

In de zaal bleef het ook niet stil. Er werd gezongen en af en toe kei hard gegild. De laatste hartjes voor de actie werden uitgedeeld en even later gingen de lichten uit. Bluey Robinson, het voorprogramma, zong een aantal nummers. Daarna kwam DJ Tay James op het podium en iedereen ging helemaal los.

 

Even later kwam er een timer in beeld. Nog 15 minuten. Na elke minuut die voorbij was gegaan werd er extra hard gegild. Ook de bal waar Justin in op kwam werd naar beneden gehaald. Na de spannendste 15 minuten werd er nog een korte video afgespeeld, met gave geluidseffecten. Daarna kwam er rook om de bal heen, er ging een belletje af, Love Me begon en Justin kwam omhoog. “IT’S JB”. De bal ging omhoog en het concert was begonnen.

 

Na Love Me kwam Bigger. Daarna stond hij 1 minuut stil. Het beliebers stopte niet met gillen. Na de minuut keek hij het publiek aan en zei: “What’s up Rotterdaaaaaam!?” Are you ready to have a lot of fun tonight? You know what my favorite thing to do is? I love to make you smile. Cause when you smile?” I SMILE! schreeuwde het publiek. De hartjes gingen omhoog en Justin begon te zingen. De setlist in Nederland zag er als volgt uit:

Love Me
Bigger
U Smile
Runaway Love
Never Let You Go
Favorite Girl
One Less Lonely Girl
Somebody To Love
Never Say Never
Up
One Time
That Should Be Me
Wanna Be Sartin’ Somemethin’/Walk This Way (Dance Battle)
Eenie Meenie
Down To Earth
Pray (Acapella)
Baby

Tijdens Never Let You Go en Favorite Girl zat hij in een hartje boven het publiek. Ook toen hij Up zong stond hij niet op het podium.

551150_420782217938729_1655529162_n-2537339_420782981271986_1012358979_n

Normaal zong hij Pray nooit tijdens zijn tour, dus dat was echt een verassing. Na het nummer zei hij dat iedereen naar voren mocht komen, want daarna kwam zijn laatste nummer van de show, Baby!

 

Volgens de crew van Justin waren we ook de “Loudest crowd” van de tour. Zijn outfit was in Europa anders dan in Amerika en Canada. In Europa droeg hij een witte broek, met een wit met zilveren jasje. Daaronder droeg hij een paars t-shirt met een zilveren streep. Hij had wit met paarse Supra’s aan met zilveren studs. Zijn paarse zonnebril droeg hij alleen tijdens het openingsnummer.

m1gz1uwa5fgz

De 2 andere outfits zagen er zo uit:

PicMonkey Collage

Was jij er ook bij? Laat ons weten dan weten wat jou leukste herinnering is!

Comments

comments

Lizzy

24 jaar. Medebeheerder van justinbieber.nl

You may also like...

1 reactie

  1. Sierra van Stek schreef:

    Ik was er bij en ik vond zijn hele concert GEWELDIG het voelt alsof het gisteren was en het was mijn mooiste dag ever want ik kon voor het eerst naar mijn idol en het was mijn eerste concert ook nog <3 <3Big love en ben naar als zijn concerten gegaan en Nu ga ik ook naar Purpose Tour 😀 😀 😀 alleen wel op 9 oktober maar toch super blij 😀 😀 😀 😀 Hij is zoizo een grote voorbeeld voor mij <3 <3 <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *