Justin Bieber verslaat the Beatles

Wie kent The Beatles nog? Justin Bieber veegt het viertal bijna overal uit de recordboeken. Dat Justin Bieber hot is, zien we wel terug in de hitlijsten. We hadden al nummer 1-hit ‘What Do You Mean?’, die deze week op nummer 3 staat. Daarna kregen we ‘Sorry’, op nummer 2. En nu komt Bieber op de vijfde plek binnen met ‘Love Yourself’. Daarmee staat hij deze week dus met drie tracks, tevens zijn eerste top 10-noteringen hier in Nederland, tegelijkertijd bij de bovenste vijf van de Mega Top 50. Hiermee verslaat Justin het record van Paul McCartney, John Lennon, Ringo Starr en George Harrison, beter bekent als the Beatles.

The Beatles stonden in juni 1964 met ‘Can’t Buy Me Love’, op nummer 1, ‘All My Loving’, op nummer 4 en ‘Long Tall Sally’ op nummer 5, bij de beste vijf in één van de voorgangers van de Mega Top 50, de Tijd Voor Teenagers Top 10. Twee jaar later deden de Fab Four dat kunstje nog eens over. Met ‘Michelle’/’Girl’ stonden ze in februari 1966 bovenaan de Parool Top 20, terwijl ‘We Can Work It Out’/’Daytripper’ op 2 stond en de LP ‘Rubber Soul’ de derde plek bezette.

Bieber is dus pas de tweede artiest of band in de historie die het voor elkaar krijgt om met drie hits in dezelfde week in de top 5 te staan. Bruce Springsteen was er in de zomer van 1985 overigens dichtbij. ‘I’m On Fire’ stond toen op 1, ‘Dancing In The Dark’ op 5 en ‘Born In The U.S.A.’ op 6. 

Het is nu wel duidelijk dat Justin bij de grote artiesten hoort en wij zijn trots! En ben je benieuwd wie er nog meer in de Mega Top 50 staan? Of wil je Justin graag horen op de radio? De Mega Top 50 wordt zaterdag tussen 14:00 en 16:00 uitgezonden op 3FM.

Comments

comments

Diana Wielink

Ik werk voor Justin Bieber Nederland en doe dat met alle plezier, wat is er nou leuker dan hele dagen over Justin Bieber praten?

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *